Kohti uusia seikkailuja

Ihmisen pitäisi osata uudistua. Ei saa jämähtää paikoilleen, ettei sammaloidu. Ellet ole tyytyväinen nykyiseen tilanteeseesi, tee joku muutos. Istu eri puolelle keittiön pöytää aamukahville. Kierrä lähikauppaan mutkan kautta. Harjaa hampaat yhdellä jalalla seisten. Uskalla kohdata muutostarve ja toteuta muutos. Uskalla elää.

Ei se niin helppoa ole. Tottumuksesta sanotaan, että se on toinen luontomme, kuin luonteenpiirre, joka istuu tiukassa. Aina on toimittu näin ja minä olen aina ajatellut näin. Mitäs sitä rutiineja muuttamaan. Ja samaan aikaan kuvitellaan elämän paranevan jotenkin itsekseen. Kunhan vain voitan lotossa ja kunhan vain muut olisivat fiksumpia, mukavampia tai ahkerampia. Silloin kaikki olisi paremmin.

Luultavasti onnenavaimia on silti helpointa kaivella oman taskunsa pohjalta. Pitää uskaltaa tarttua elämän tarjoamiin tilaisuuksiin, vaikka aluksi hiukan hirvittäisi. Ihmissuhteissa on uskallettava aidosti kohdata toinen ihminen. Työttömänä olisi löydettävä uudelleen usko itseensä ja päästettävä irti ajatuksista, jotka estävät uskaltamasta. Työnsä alle nääntyvän soisi löytävän oman tapansa hellittää hiukan.

Valinnanvapaus tuo mukanaan valinnan vaikeuden. Itsemääräämisoikeus aiheuttaa vastuun valitsemansa tien kulkemisesta. Rohkean elämänmuutoksen jälkeen saattaa kylmä rinki hetken kiertää ahterin seutuvilla, mutta kyllä se sieltä sulaa. Mieti, miten korkealle tavoitteesi asetat ja ryhdy toimimaan. Ei ole pakko pyrkiä suoraan kuusen latvaan. Alempaakin löytyy oksia ja ihan kelvollisia pesäpaikkoja, joilla elää hyvää elämää.

Jätä kommentti