Toiminta

Kutomo

HUOM! Kutomon remontti on loppusuoralla.

Yhdistyksen jäsenet ovat tervetulleita kutomaan itselleen. Aikaisempaa kokemusta kutomisesta/käsitöistä ei tarvita, muut kutojat opastavat ja ohjaaja on paikalla maanantaisin/sovittaessa.

Kutomossa voi tehdä monenlaisia tekstiilitöitä eri tekniikoin. Tule kutomaan itsellesi matto, poppanaliina, huivi, ryijy, shaali, tilkkumatto… Kutomossa on käytössä seitsemät kangaspuut. Loimesta veloitetaan kulutuksen mukaan. Kutojat voivat tuoda kuteet mukanaan, mutta paljon materiaalia löytyy myös kudevarastosta.

Avoinna ma-pe 9-15


Tuoremehuasema

Mehuasema aukeaa taas syksyllä.

Varaa oma puristusaikasi yhdistyksen toimistosta.

Minimi puristettava omenamäärä on 30kg.

Mielellämme pastöroimme kaiken omenamehun. Hinta: pastöroitu 0,80€/omenakilo ja pastöroimaton 0,60€/omenakilo.

 Pistämme mehun käteviin kolmen litran hanapakkauksiin. Pakkauksen hinta on 2€/kpl. Omat pullot ovat omalla vastuulla. Jos mehun haluaa omiin pulloihin, asiasta on etukäteen erikseen sovittava mehuaseman henkilökunnan kanssa ja hinta on 1,00€/omenakilo (pastöroitu).

Palveluna autottomille mahdollisuus kuljetukseen: omenat haetaan ja mehut palautetaan. Kysy toimistosta lisätietoa.

Otamme mielellämme vastaan omenalahjoituksia!

P.S. Olisiko sinulla halukkuutta teettää marjamehua? Meillä on laitteisto myös marjamehun tuottamiseen, voit kysellä marjakaudelle mahdollisuutta osallistua koepuristukseen kesällä 2024 toimistosta.

Facebook: Porin tuoremehuasema


Ompelimo

Ompelimo on avoinna arkisin, töiden vastaanotto on tiistaisin ja torstaisin klo 10-14. Ompelijamme tekee arvion hinnasta ja työn määrästä kun korjausompelua vaativa vaate tai tekstiili tuodaan paikan päälle katsottavaksi. Muistathan, että ompeluun tuotavien vaatteiden on oltava puhtaita.


Kirpputori

 

Kirppari Mikis

Kirpputorilta voi tehdä löytöjä erittäin edullisin hinnoin: muun muassa vaatteita, kenkiä, laukkuja, tekstiilejä, astioita, koruja, valaisimia, mattoja, huonekaluja, peilejä, tauluja, lautapelejä, levyjä, kirjoja…

Otamme lahjoituksina vastaan kaikenlaista ehjää ja puhdasta eli myyntikelpoista vaate- ja kodintavaraa, panssarivaunuista nuppineuloihin ja kaikkea siltä väliltä. Saatava tuotto menee lyhentämättömänä toimintamme kautta vähävaraisten hyväksi.

Otamme vastaan myös huonekaluja, soita ja kysy.

Tervetuloa ostoksille! Opiskelijakortilla saat alennusta!

Kirpputori avoinna ma-pe klo 10-15

Minimikis

Kesäkirppis (säävaraus)

Facebook: Kirppari Mikis


Pukuvuokraamo

Pukuvuokraamosta voit vuokrata erilaisia asuja miesten ja naisten juhlapuvuista Porin Teatterilta saatuihin hahmoasusteisiin. Valikoimissa muun muassa laaja valikoima erilaisia tummia pukuja, frakkeja, muita juhlapukuja, hahmoasusteita, peruukkeja, hattuja, kenkiä ja laukkuja. Pukuvuokraamolla on omat FB-sivut Pukuvuokraamo PST ry.

Vaatteiden lainausaika on viisi päivää.

avoinna sopimuksen mukaan


Pöytäroolipelitoiminta

Tämä toiminta on tarkoitettu sosiaalialan ammattilaisille.

Pöytäroolipeleissä ryhmä ihmisiä istuu alas pöydän ääreen ja keskustelee miten he menettelisivät esim. ensiaputilanteessa. Peliä johtaa pelinjohtaja, joka kuvailee pelaajille tilanteen, esim. ”Kaverinne on loukkaantunut, miten toimitte?” ja hallitsee pelin tilannetta.

Toiminta avaa osallistujille uusia tapoja puhua, kuunnella ja kohdata toiset ihmiset kun he ratkaisevat yhteisiä ongelmia ja pyrkivät yhteiseen päämäärään.

Ota yhteys toiminnanohjaaja Kasper Peltoseen.

 


Ruoka-apu

Koulujen ylijäämäruoka

Porin Seudun Työttömät hakee kouluista ylijäänyttä ruokaa. Kouluruokaa voi tulla hakemaan kuka tahansa arkisin klo 12.30, jolloin aloitamme vuoronumeroiden jakamisen. Jako alkaa kun ruoka saapuu toimipisteelleemme.

Ota mukaan oma puhdas astia. Ruokaa odotellessasi voit juoda edulliset kahvit ja seurustella muiden asiakkaiden kanssa, lukea päivän lehden tai vaikka pelata seurapelejä. Rasian voi myös ostaa toimistosta, 0,50€/kpl.

Kauppojen hävikkiruoka

Kaupoista haetaan heiltä jäänyttä hävikkiruokaa. Hävikkiruokaa voi tulla hakemaan kuka tahansa. Hävikkiä jaetaan ma, ke ja pe klo 10.00-11.00