Toiminta

Kutomo

Yhdistyksen jäsenet ovat tervetulleita vaikka suunnittelemaan ja tekemään omannäköisen maton. Aikaisempaa kokemusta kutomisesta/käsitöistä ei tarvita, muut kutojat opastavat ja ohjaaja on paikalla maanantaisin/sovittaessa.

Kutomossa voi tehdä monenlaisia tekstiilitöitä eri tekniikoin. Tule kutomaan itsellesi matto, poppanaliina, huivi, ryijy, shaali, tilkkumatto… Kutomossa on käytössä yhdeksät kangaspuut. Loimesta veloitetaan kulutuksen mukaan. Kutojat tuovat yleensä kuteet mukanaan, mutta jotakin löytyy myös kudevarastosta.

avoinna ma-pe 9-15


EU-ruokakassi

EU:n ruoka-apukassien jako – tiistaisin ja torstaisin klo 11-12. Muistathan turvavälit!

Jaossa on nyt ollut tuotemäärältään vajaita kasseja, mutta uusi kuorma ruokaa on saapumassa varastoon. Pyrimme saamaan sen tuotteita jakoon to 1.4. alkaen.

Yhdistyksen sisäpihalta löytyy EU-ruokakassinjako. Kassi sisältää vehnä- ja sämpyläjauhoja, puurohiutaleita ja mysliä, hapankorppua, maitojauhetta, lihasäilykettä, hernekeittoa, keksejä, perunasosejauhetta ja makaronia. Tuotteet säilyvät ilman jääkaappia. Kuka vain on tervetullut hakemaan ruokakassin. Kassin sisältöön ei voi vaikuttaa/myös lihaton vaihtoehto. Vain yksi hakija/talous. Tulethan paikalle vain terveenä!


Tuoremehuasema

Mehuasema on sulkenut tältä syksyltä ovensa. Kiitos kaikille asiakkaille ja nähdään jälleen vuoden kuluttua.

Varaa oma puristusaika numerosta 044 797 5613. FB-sivumme on Porin tuoremehuasema. Minimi puristettava omenamäärä on 30kg.

Hinnasto: pastöroimaton 0,60€/kg ja pastöroitu 0,80€/kg. Pistämme mehun hanapakkauksiin. Jos mehun haluaa omiin pulloihin, asiasta on etukäteen erikseen sovittava mehuaseman henkilökunnan kanssa ja hinta on 1,00€/kg (pastöroitu).

Meillä on myynnissä edullisesti erikokoisia hanapakkauksia, esimerkiksi käteviä kolmen litran pakkauksia, 1,50€/kpl.

Uutena palveluna autottomille mahdollisuus kuljetukseen: omenat haetaan ja mehut palautetaan. Kysy toimistosta lisätietoa.

Otamme mielellämme vastaan omenalahjoituksia.


Ompelimo

Ammattitaitoinen ompelijamme hoitaa vaatteiden korjausompelut, esimerkiksi vetoketjujen vaihdot tai housunpunttien lyhennykset edullisesti. Myös verhojen lyhennykset ja vastaavat ompelutyöt onnistuvat.

Muistathan: vaatteet tuodaan ompelimoon pestyinä.

avoinna ti, ke ja to 10-13

Huom! Ompelija lomailee ensi viikon 14 (5.-11.4.)


Kirpputori

Kirpputori on suljettu muuton vuoksi to 1.4. alkaen pari viikkoa. Ilmoitamme uuden ja tilavamman kirppiksen avajaisista heti, kun kaikki on valmista.

Kirpputorilta voi tehdä löytöjä erittäin edullisin hinnoin: muun muassa hyväkuntoisia vaatteita, tekstiilejä, erilaisista kodintarvikkeita, astioita ja koruja.

Otamme lahjoituksina vastaan vaatteita ja kodintavaroita. Tilanpuutteen vuoksi otamme vastaan harkiten myös huonekaluja, soita ja kysy.

avoinna ma-to klo 10-13.30


Pukuvuokraamo

Pukuvuokraamosta voit vuokrata erilaisia asuja miesten ja naisten juhlapuvuista Porin Teatterilta saatuihin hahmoasusteisiin. Valikoimissa muun muassa laaja valikoima erilaisia tummia pukuja, frakkeja, muita juhlapukuja, hahmoasusteita, peruukkeja, hattuja, kenkiä ja laukkuja. Pukuvuokraamolla on omat FB-sivut Pukuvuokraamo PST ry.

Vaatteiden lainausaika on viisi päivää.

avoinna ma-pe 9-15 AJANVARAUKSELLA – varaa aika numerosta 044 756 7181


Lounasruokala Malmis

HUOM!  ti 16.2. eteenpäin lounasruokala Malmis on toistaiseksi suljettu. Jatkosta ilmoitamme heti kun asiat varmistuvat.

Yhdistyksen sisäpihalla toimivaan lounasruokalaan voit tulla syömään maittavaa kotiruokaa joka viikko vaihtuvalla ruokalistalla. Lounas sisältää salaatin, leivän ja levitteen, ruokajuoman sekä jälkiruoan keittopäivinä. Viikon ruokalistan löydät etusivulta tai FB-sivuiltamme.

Ruokalipun hinta on jäsenille 4€/ei-jäsenille 7€/lapset alle 12v. 2€.

avoinna ma-pe 11-12.30

lounaslistan lyhenteet:

L laktoositon – M maidoton – G gluteeniton – S sianlihaton – VE vegaani

Lounasruokala Malmiksen ruokaliput uudistuivat. Vanhoja lippuja ei enää oteta vastaan, toimistossa on myynnissä voimassa olevat 2021 lounasliput.

(käytöstä poistuneet lipukkeet: vihreä & keltainen/jäsen, punainen/ei-jäsen ja valkoinen/lapsi & 2020 liput)

Malmikselle voit tulla lounaalle myös Yhteisen keittiön lounassetelillä.


Koulujen ylijäämäruoan jako

koulujen ylijäämäruokaa jaetaan ma-pe, jos sitä kouluissa jää yli

Porin Seudun Työttömät hakee kouluista ylijäänyttä ruokaa. Kouluruokaa voi tulla hakemaan kuka tahansa. Vuoronumerot arvotaan ULKONA klo 12.30. Ota mukaan oma puhdas astia. Ruokaa odotellessasi voit juoda edulliset kahvit ja seurustella muiden asiakkaiden kanssa, lukea päivän lehden tai vaikka pelata seurapelejä. Rasian voi myös ostaa toimistosta, 0,50€/kpl.

2 hlö kerralla kutsutaan sisään – samalla on mahdollista ottaa myös kaupan hävikkiruokaa

Jaamme kaupan hävikkiruokaa myös pääsiäisen aikana – pe 2.4. ja ma 5.4. klo 11-13 – jako tapahtuu pihassa ulkona.