Kevätkuntoon!

Aurinko paistaa. Ikkunoista ei näe läpi. Pitäisi nekin pestä. Katupöly on jo vähentynyt ja siitepölyä tullut tilalle. Vaalit saatiin pidettyä ja kymmenestä vastaantulijasta kolme unohti äänestää. Kovasti yritettiin muistuttaa, mutta kaikkia ei onnistuttu vakuuttamaan aiheen tärkeydestä. Enemmistön päätökseen on sitten seuraavat neljä vuotta tyytyminen.

Keväisin joidenkin kohdalla mieliala ei suostu seuraamaan kirkastuvia päiviä, eikä alakuloon ole ikkunoiden pesusta välttämättä apua. Oletko kohdannut ihmisiä, jotka kertovat väsyvänsä keväisin? Pitkän pimeän jälkeen ei olekaan valmis valoon. Miten pärjää hän, joka ei jaksa innostua edessä olevan kesän odotuksesta? Ajatuskulku saattaa ohittaa koko kesän ja päätyä toteamukseen, ettei se kauan kestä. Kohta on taas pimeää. Näin ajattelemalla elämästä jää kolmannes elämättä.

Jos sinä kuulut heihin, jotka innostuvat keväisin, älä unohda heitä, joilta se ei onnistu. Hymy on halvin mahdollinen mielialalääke, jonka jakamisen pitäisi olla kansalaisvelvollisuus. Toinen jokamiehen terapiaoikeus on kohtaaminen. Näe hänet, jota muut eivät huomaa. Tervehdi ja kysy mitä kuuluu.

Pidätkö väittämiä lässytyksenä? Oletko kokeillut? Nyt seuraa haaste. Tänä keväänä hymyilet ystävällisesti joka päivä tuntemattomille ja seuraat omien ajatustesi muutoksia. Voi hyvin olla, että tämän kevätkunnostuksen suurin hyötyjä olet sinä itse saatuasi mielenikkunasi puhtaiksi.

Jätä kommentti