Liian kiltti tähän maailmaan

Ihmisillä on erilainen kestokyky heidän kohdatessaan elämässään vaikeuksia. Jonkun filosofia on, ettei enempää anneta kuin mitä pystyy kantamaan. Voiko siis pelkän tahdon ja ajatuksen voimalla jaksaa? Osa ihmisistä näyttää kestävän menetyksiä ja vaikeuksia ilman näkyviä vaurioita. Samaan aikaan toisen tulevaisuudenusko loppuu, sivusta seuraajan mielestä, varsin pienen harmin kohdatessa.

Sisäpiirissä naureskeltiin alushousuongelmaa potevan kulkijan tuskaa. Todellisuudessa pelkkä bokserien ylivalta ja tavallisten alushousujen käyttäjän syrjiminen tuskin yksinään riittää kenenkään mieltä kovin matalaksi vetämään. Pienten hankaluuksien kasaantuessa niistä tulee kasoja, joista ei ehkä pääsekään yli. Jossain kohtaa kuormaa kertyy liikaa, aasin selkä katkeaa ja yksilö reagoi temperamenttinsa mukaisesti joko ulospäin raivoamalla tai sisäänpäin masentumalla.

Suomalaiskansallinen mielialalääke, kuningas alkoholi, on monen itsehoitoase ikäviin tuntemuksiin. Tähän viittaa otsikon toteamus. Osa ihmisistä on kuin liian kilttejä tähän kovaan maailmaan, yrittävät urheasti pitää tunnelmaa yllä ja kantaa samalla omat murheensa yksin. Asiaan tarvitaan muutos. Pullon henki on nielaissut liian monta hyvää miestä ja naista. Tänä päivänä nuorempia koukuttavat muut päihteet alkoholia enemmän, mutta lopputulos on sama, hävitty elämä.

Porin Seudun Työttömät ry:n päihteetön kesäjuhla vietetään keskiviikkona 12.6.2019 kello 16 alkaen, teemalla Selvästi kesään. Tapahtuma pidetään keskellä viikkoa, jotta mahdollisimman moni uskaltaisi kokeilla yhteiseen tapahtumaan osallistumista selvin päin, omana itsenään. Matti Nykäsen sanoin: ”Elämä on parasta huumetta”. Tervetuloa nauttimaan yhdessä. Selvästi!

Jätä kommentti