Erikoistilanne

Totuus on, että erikoistilanteessa kaikki eivät saa peliaikaa. Jääkiekossa ylivoimaa pelaamaan pääsevät hyvän laukauksen omaavat, maalinnälkäiset tyypit. Vajaalla eli alivoimalla pelattaessa kentälle määrätään puolustuksen järkäleet, jotka ovat valmiita laittamaan kroppaa likoon pysäyttääkseen vastapuolen laukoman kiekon. Näillä varotoimilla pelitilanteisiin useimmiten reagoidaan. Nyt erikoistilanne on käsillä elämän pelikentällä. Keitä ja miten olisi viisasta peluuttaa?

Tammikuussa 2020 Kiinassa, Hubein maakunnan pääkaupunki Wuhan sai maailman huomion, kun kaupungin ihmiset olivat alkaneet sairastua uuteen virustautiin. Viruksen arvellaan tarttuneen torilla eläimistä ihmiseen. Aluksi Kiina oli kaukainen ja syrjäinen maa. Vielä tammikuun lopussa meillä huolenaiheena oli, voiko tartunnan saada netistä tilatuista kiinalaistuotteista. Salaliittoteoriat kuuluvat kriiseihin. Wuhan Institute of Virology-tutkimuslaitos sai The Washington Times-lehden haastattelussa leiman, jossa se olisi osittain ”todennäköisesti mukana Kiinan biologisten aseiden tutkimus- ja kehittämistyössä.” Ja vahingossa toripulu pääsi nokkimaan laitoksen virusta, jonka sitten tartutti ihmiseen? Toki danbrownit ja robincoocit ovat tällaisia juttuja jännittäviksi kirjoiksi visioineet, mutta silti – oikeasti – rauhoitutaan ja säilytetään pelikontrolli.

Wuhanin kaupungissa asuu yli 11 000 000 (11 miljoonaa) asukasta vain hiukan Uudenmaan maakuntaa pienemmällä alueella. Siellä saattaa olla vaikeaa etäisyyttä muihin pitää. Uudenmaan maakuntaan väkeä on ”sulloutunut” 1 671 024 (1,6 milj.). Heillä on enemmän tilaa kuin Wuhanissa. Panikoimalla tai pakenemalla mummolaan, levitämme virusta tehokkaasti maakuntiin. Annetaan valmentajien päättää, miten pelataan. Jos peliaikaa ei heru ja käsky on pysytellä vilttiketjussa penkin päässä, tehdään niin. Viime viikolla (11.-13.3.) Italian tartuntojen nousun taustalla oli edellinen viikonloppu, jolloin terveiksi itsensä tunteneet ihmiset lähtivät rannoille ja rinteille viihtymään, toisin sanoen hakemaan tartunnan itselleen. Muutamien viikkojen, tai edes kuukausien, tylsyys ei ole ihmiselle vaarallista ja talouselämän tilanteeseen löytyy varmasti ratkaisu. Erikoistilanne ei kestä ikuisesti. Se kestetään parhaiten joukkueena, joka noudattaa pelikirjan ohjeita.

 

https://www.verkkouutiset.fi/onko-wuhanin-koronavirus-peraisin-kiinan-armeijalta/

Wuhanin väkiluku: https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006387481.html